Aleid Warmelink


Aleid Warmelink:

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Mijn masters in de  Klinische Psychologie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanuit de behoefte kennis in een breder perspectief te plaatsen heb ik de studie aangevuld met vakken in Filosofie en Wereldreligies en zelfstudie van leraren uit verschillende culturen en tijden. Ik ben een onderzoekend iemand en zeer geboeid door zowel de menselijke geest als hart en ziel, geboeid door aandacht, veerkracht, aanpassingsvermogen, groei en liefde. Tegelijk met mijn studie ben ik me in de yoga gaan verdiepen en dat pad is belangrijk voor me gebleven, persoonlijk en in mijn werk.

Na mijn doctoraal werkte ik enige jaren in de psychiatrie, eerst met jongeren, daarna begeleide ik een opnamegroep voor mensen met psychotische stoornissen. In 2004 richtte ik mijn eigen praktijk, ‘Personal Radiance’, op in Amsterdam en die ontwikkelde zich zeer succesvol.

Sindsdien richt ik mij volledig op mijn eigen combinatie van technieken uit de klinische psychologie, lichaamsgerichte psychotherapie, yoga en meditatie. Ik ben gekwalificeerd yogadocent en de inzichten en ervaring die ik heb opgebouwd in beide beroepen blijven elkaar aanvullen. Mijn benen stevig in de wetenschappelijke psychologie, mijn hart in de spiritualiteit.

In 2005 hebben mijn man en ik met drie anderen het Open UP festival opgericht, wat een sneeuwbaleffect veroorzaakte van groepen mensen die samen dingen zijn gaan organiseren vanuit verbinding met de (ieders) natuur, van voetbalclubs tot tantra festivals. Mensen hebben zoveel prachtige kwaliteiten.

In april 2008 zijn mijn man en ik naar Mallorca verhuisd om meer ruimte te creëren voor natuur, zelfstudie, creatieve inspiratie en meditatie. Ik noem het mijn retraite jaren. Ik leef een heel ander leven dan in Amsterdam en zie dat dat ikzelf en mijn werk vollediger en geintegreerder worden. Op Mallorca zet ik mijn praktijk voort.

Opleidingen Aleid Warmelink:
  • Master Degree Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (specialisaties: psychosomatiek en systeemtherapie).
  • Lid NIP, sectie lichaamsgerichte psychologen, supervisie en intervisie.
  • Specialisatie in ‘stress en burnout’ van het Centrum voor Chronische Stress Reversal.
  • Specialisaties in behandeling van trauma en rouw (RINO, postdoctorale educatie).
  • Training in ‘Focussen’, een heel toegankelijke waarnemingstechniek in gesprek.
  • Foundationtraining Body-psychotherapy van het Bodynamic Institute (Denmark-Holland) plus extra workshops op het gebied van Bio- energetica en psychomotorische ontwikkeling.
  • Imago Couple Therapy Clinical training in London (2jaar) plus workshops Imago en Encounter centered Couple Transformation.
  • Tweejarige docent opleiding voor Hatha-yogadocent bij Osmose.
  • Driejarige docent opleiding voor Transformatieve yoga met masterclasses bij yogaschool Sai Mithra (www.saimithra.nl) in Amsterdam.
  • leiderschaps’studie’, 2 1/2jaar aansturen 50-150 vrijwilligers en workshopgevers Open UP festival.