Doby van den Berg

Doby van den Berg

Wereldmuziek … wereldkeuken.

Doby komt uit een familie met een nieuwsgierigheid naar vele verschillende culturen, vooral culinaire cultuur en muziek. Hij begon op jonge leeftijd zijn moeder in de keuken te helpen en houdt nog altijd van het proces van voorbereiden en het plezier om samen te eten. Hij is altijd geïnteresseerd in het vinden van nieuwe kruiden uit alle mogelijke regio’s van de wereld, waarbij hij ook  muziek van over de hele wereld verzamelt. Hij bezit nogal indrukwekkende collecties van beide. Doby vond gelijkgestemde vrienden, met wie hij jaarlijks samenkomt voor nacht-lange buffetten om te experimenteren, nieuwe ideeën te delen en elkaars culinaire creaties te genieten.

In Nederland heeft Doby zijn kooktalenten enkele keren via vrienden voor trainings groepen en retraites aangeboden maar Doby was eerst meubelmaker van beroep. Een ambachtelijk beroep om overal in de wereld mee te kunnen leven en te werken, en vooral keukens bouwen was favoriet. Na emigratie en een periode waarin Doby een ernstige vorm van kanker heeft doorstaan nam Doby zijn stijl van gezond en smaakvol koken op als nieuw beroep op en hij houdt ervan!

Massage en reiki

Doby breidde ook zijn vaardigheden uit in massage en reiki, een ander talent dat hij in het tweede deel van zijn leven opgehaald heeft. Doby volgde cursussen in een combinatie van ayurvedische en drukpuntmassage door Ganga Hoogendoorn (Aleid’s yoga leraar) en reiki tweede niveau met Denise Ernsting. Zijn sterke rustige aanwezigheid gaat goed samen met dit werk.

Aleid en Doby

Aleid en Doby ontmoetten elkaar op Oud en Nieuw ’98 / ’99 en enkele maanden later werden ze onafscheidelijk, samen leven, samen reizen en samen werken. Voor vele jaren in een mini-appartement in Amsterdam of onder de open lucht in de natuur …. alles is goed. In april 2008 verhuisden Doby en Aleid naar Mallorca om meer mogelijkheden te creëren om in de natuur te zijn, voor studie en contemplatie, creatieve inspiratie en meditatie. Zelf kinderloos, zorgen Aleid en Doby graag voor mensen die behoefte hebben aan een ontspannen huis. In 2016 kochten zij hun eerste huis in naam van ‘welkom’ en ‘toevluchtsoord’ … Sharanam!