Visie

 

Our vision is to provide a place of welcome to anyone at any time in their life, to add more tools for relaxation, health and coping with life in general.

We believe there is a lot of good group-work on offer, but we ourselves choose to work with very small groups of 3-5 because we notice a strong need for personalized program where one has space for oneself, physical space but also social freedom and flexibility in the program.

In this way we are open for people who need simple relaxation along with yoga and good food, but also for people who wish to work through emotional processes.

Our name SHARANAM means ‘welcome’ and ‘to take refuge in spirituality’. In the Indian culture the word connects to the deity Ganesha, remover of all obstacles. We feel this name fits us. In a down to earth way we wish to share openness, acceptance, conscious living and a belief in personal growth with everybody we welcome.

We like variation and fresh enthusiasm, in food, in physical movement, in work hours in work techniques.

Voeding

 

Ontbijt, lunch, diner, fruit en snacks zijn inbegrepen in de Sharanam-retraites. Glutenvrije, zuivelvrij en suikervrije voeding is altijd beschikbaar. Doby, de chef-kok, is een vegetarische en wereldvoedselspecialist. Hij kan je veel vertellen over gezonde alternatieven en creatief koken thuis. Verse fruitsmoothies, zelfgebakken brood, zelfgemaakte marmelades, hummus en tapenades behoren tot de dagelijkse geneugten.

Voor mens en planeet pleiten we voor gezonde variatie en zelf gekookt voedsel, zoveel mogelijk lokaal en zoveel mogelijk biologisch. We houden van koken en willen anderen inspireren om gezond en creatieve voeding te eten. We hopen dat mensen meer te weten komen over de voorbereiding, de ingrediënten en de effecten op hun welzijn van wat ze eten. We promoten over het algemeen geen striktheid op de lange termijn bij diëten, behalve voor mensen met ernstige allergieën. Een dieet kan goed zijn voor het testen van je reacties op bepaalde voedingsingrediënten, maar leren om in evenwicht te brengen is de sleutel. Vreugde is ook een zeer belangrijk ingrediënt voor de gezondheid!

In het voorwoord van ‘Gut: The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ’ vraagt ​​Giulia Enders zichzelf en alle medici af waarom er zo weinig informatie wordt gedeeld over het belang van voeding en spijsvertering. En waarom het hart en het brein in de medische opleiding veel hoger lijken te worden gewaardeerd, terwijl in een embryo de eerste hoofdsystemen voor ontwikkeling de hersenen, het hart én de darm zijn.

Sap detox of detox licht

 

We bieden juice detox en detox-light in combinatie met een van de retraite-pakketten. Het detox-light programma is iets minder serieus dan een week met alleen sappen en heeft eenvoudig te leren kookideeën. Voor velen is het al een detox die vlees, alcohol, suiker, zwaar voedsel en zware oude denkpatronen achterlaat. Bij het ontgiften wordt ten minste 30 minuten wandelen of zwemmen per dag geadviseerd, naast de dagelijkse 90 minuten durende yogalessen. De meeste dagen wordt een begeleide wandeling aangeboden. Kies tussen sappen of deze veel lichtere versie, afhankelijk van wat u nodig heeft.

De sap detox bestaat uit zes dagen (van de acht) met alleen sap, thee en water inname. Na het boeken ontvang je instructies en suggesties om een week vooraf, thuis voor te bereiden en om na de retraite weer op te bouwen.

De sapontgifting is geweldig voor het verhogen van je bewustzijn en het observeren van je emotionele relatie tot voedsel. Het is ook een uitstekende eerste stap op weg naar verandering. Dus als je ongezonde gewoonten wilt veranderen, kan het je motivator zijn. De sapontgifting op zich is niet bedoeld om af te vallen. Je kunt 3 kilo afvallen, maar als je je relatie tot voedsel / alcohol / drugs / medicatie niet verandert, dan is de juice detox een tijdelijke reiniging. Maar goed, het is aan jou om er meer van te maken. We bieden alle ondersteuning die je nodig hebt met massage, yoga, ademwerk en coaching / therapie rond je patronen.