Cala Figuera

 

De retraites vinden plaats in Cala Figuera.
Er zijn wandel- en fietspaden vanaf het huis langs de kust en naar de typisch mediterrane achterlanden met bossen, bloemen, olijf- en fruitbomen. Het huis ligt aan de buitenrand van de prachtige, natuurlijke, kleine vissershaven.

Slechts één straat naar beneden, zie je het steeds veranderende licht op het water en de typische Mallorquine witte vissersboten, de llauts. Je kunt ook zien hoe de vissers aan hun netten werken en hun vangst elke middag verkopen. Er is een kleine boulevard met een klif en restaurants met uitzicht op zee.

Verderop vind je een paar winkels, een minimarkt, een geldautomaat, en mogelijkheden om te duiken, kajakken en SUP- en boottochten (niet buiten het seizoen).

 

Parque Natural Mondrago

Net voorbij de haven begint het land van Parque Natural Mondrago, een groot gebied met beschermd boslandschap, kliffen en twee prachtige witte stranden. Je zult zien dat ze op het Caribisch gebied lijken, met turquoise wateren. Je kunt door het park lopen of er doorheen fietsen.

In de warme maanden kun je vroeg op pad om yoga op het strand te doen.

Santanyi

In de buurt, op 8 minuten rijden met de auto of 15 op de fiets, vind je Santanyi, een van de grotere steden met meer diensten, waaronder een klein ziekenhuis, een postkantoor, een flink aantal galeries en leuke winkels, twee grote supermarkten, cafés en restaurants. Er is altijd wel iets gaande, zoals wekelijkse livemuziek, zelfs in de wintermaanden. Op woensdag en zaterdag is er een markt met mooie voeding en streekproducten. In de zomer lekker druk, in de winter meer voor de lokale bevolking.

Vanuit Cala Figuera kun je ook prachtige bezienswaardigheden bezoeken, waaronder de Coves de Drac, het eiland Cabrera, het Randa-klooster en Monasterio de San Salvador. Er zijn ook vele stranden waar je kunt ontspannen en genieten van de zon, waaronder het beroemde strand van Es Trenc.

Meer informatie: discover-majorca.com/cala_figuera

Accomodation

 

Het Retraite Huis in Cala Figuera
Wij bieden alleen accommodatie aan mensen die yoga en therapeutische sessies doen in de vorm van een persoonlijke retraite, dus we hebben geen andere gasten zonder programma. We hebben 1 grote en 2 normale tweepersoons kamers, en deze hebben allemaal een eigen badkamer. Je hebt privé-gebruik van een tweepersoonskamer, tenzij je een vriend of familielid brengt. In onze exotische tuin en onder het dak van de veranda kun je ontspannen op ligbedden of zitzakken, en je kunt een hangmat ophangen waar je maar wilt.

Voor de yoga lessen bieden we yoga matten en meditatiekussens. De yoga is met maximaal 5 deelnemers, en vindt plaats in de open lucht wanneer mogelijk. (vrijwel zeker buiten april-oktober). Ook hebben we voor het grootste deel van het jaar een therapie ‘kantoor’ in het bos gecreëerd.

Wij hebben 4 fietsen voor gezamenlijk gebruik (2 stads-, 2 mountain-) en een infrarood sauna.

We plannen de sessies zoveel mogelijk aan het begin en het einde van de dag, zodat iedereen de mogelijkheid heeft het eiland te verkennen en buiten te ontspannen. Per dag hebben onze retraite gasten meestal 90-120 minuten yoga plus één individuele sessie. Alle timing is flexibel en open voor persoonlijke veranderingen. In de warme maanden kan het ochtendprogramma een uur eerder plaatsvinden en soms op een rots aan zee of op het strand.

 

Autoverhuur of blijf je lokaal?

Het is aan jou om een ​​auto te huren of gebruik te maken van onze pick-up service van / naar de luchthaven. Het is 45 minuten rijden van Palma naar Cala Figuera. Wij zullen je helpen om je weg op het eiland te vinden met kaarten en informatie.

Er zijn wandel- en fietspaden van het huis langs de kust en in de typische mediterrane achterlanden met bossen, bloemen, olijf- en fruitbomen. Bezoeken aan een grote sauna of excursies naar verdere gebieden of een avond uit zijn allemaal mogelijk en zullen samen worden besproken.

Wij doen wat er in onze handen is om je verblijf aangenaam te maken. We proberen een evenwicht te vinden met elke gast tussen sociale ruimte en privéruimte voor ons en voor jou. Je kunt je terugtrekken wanneer je wilt. Je kunt eigen boeken, films of muziek brengen, of gebruik maken van onze collectie. We delen graag wat we hebben, dus als je een specifiek ding nodig hebt, hulpmiddel, vuurpot, verf, klei, vraag het maar!

Majorca

Mallorca heeft bergen, bos, zee, stad, historie, mooie dorpen met markten en vele ‘fiestas’. Je kunt er wandelen, klimmen, zeilen, duiken, sportfietsen, lekker eten, flaneren, zonnen en luieren. Palma heeft een mooi oud centrum en een indrukwekkende jachthaven. De bergen zijn ruig en herbergen vele oude routes en grotten. Je kunt van meer dan 1000 meter hoog de zee inkijken. Het binnenland is mooi glooiend landschap met veel boomgaarden en kronkel- weggetjes.

In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen vaak heerlijk zacht. September is meestal warm en droog. Ze noemen het najaar hier ook wel de ‘lente van de winter’. Eind december-januari hebben we ‘las calmas de Enero’ een meestal prachtige winterperiode met weinig wind, mooie luchten en vaak temperaturen in de zon van 15-20 graden. In november en eind februari-maart is er de meeste kans op kou of regenachtig weer. De zomer kan erg heet zijn, vooral in augustus.

Dat het in de winter ook een fijne tijd is om te komen blijkt uit de mooie wandelwebsite www.mallorcahiking.com, waar je ook losse dagen met gidsen kunt boeken.

Meer informatie:
en.wikipedia.org/wiki/Majorca
www.infomallorca.net

De reis hierheen

Vliegtuig
Boek je vlucht naar Palma de Mallorca Airport (PMI). Transfer van en naar het vliegveld is op verzoek. Ophalen kost 45 euro en wegbrengen kost 35 euro.

Bus 
Er is een bus connectie van Palma of Arenal naar Santanyí. Deze kost rond de 7 euro en de reis duurt ongeveer een uur. In Santanyi kun je opgehaald worden, het is slechts 8 minuten van de Retreat locatie.

Taxi 
Een taxi rit vanaf het vliegveld kost 65 tot 70 euro.