Aleid en Doby

 

Aleid en Doby ontmoetten elkaar op Oud en Nieuw ’98 / ’99 en enkele maanden later werden ze onafscheidelijk, samen leven, samen reizen en samen werken. Voor vele jaren in een mini-appartement in Amsterdam of onder de open lucht in de natuur …. alles is goed.

In april 2008 verhuisden Doby en Aleid naar Mallorca om meer mogelijkheden te creëren om in de natuur te zijn, voor studie en contemplatie, creatieve inspiratie en meditatie.

Zelf kinderloos, zorgen Aleid en Doby graag voor mensen die behoefte hebben aan een ontspannen huis. In 2016 kochten zij hun eerste huis in naam van ‘welkom’ en ‘toevluchtsoord’ … Sharanam!

Aleid Warmelink

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Mijn masters in de  Klinische Psychologie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanuit de behoefte kennis in een breder perspectief te plaatsen heb ik de studie aangevuld met vakken in Filosofie en Wereldreligies en zelfstudie van leraren uit verschillende culturen en tijden. Ik ben een onderzoekend iemand en zeer geboeid door zowel de menselijke geest als hart en ziel, geboeid door aandacht, veerkracht, aanpassingsvermogen, groei en liefde. Tegelijk met mijn studie ben ik me in de yoga gaan verdiepen en dat pad is belangrijk voor me gebleven, persoonlijk en in mijn werk.

Na mijn doctoraal werkte ik enige jaren in de psychiatrie, eerst met jongeren, daarna begeleide ik een opnamegroep voor mensen met psychotische stoornissen. In 2004 richtte ik mijn eigen praktijk, ‘Personal Radiance’, op in Amsterdam en die ontwikkelde zich zeer succesvol.

Sindsdien richt ik mij volledig op mijn eigen combinatie van technieken uit de klinische psychologie, lichaamsgerichte psychotherapie, yoga en meditatie. Ik ben gekwalificeerd yogadocent en de inzichten en ervaring die ik heb opgebouwd in beide beroepen blijven elkaar aanvullen. Mijn benen stevig in de wetenschappelijke psychologie, mijn hart in de spiritualiteit.

In 2005 hebben mijn man en ik met drie anderen het Open UP festival opgericht, wat een sneeuwbaleffect veroorzaakte van groepen mensen die samen dingen zijn gaan organiseren vanuit verbinding met de (ieders) natuur, van voetbalclubs tot tantra festivals. Mensen hebben zoveel prachtige kwaliteiten.

In april 2008 zijn mijn man en ik naar Mallorca verhuisd om meer ruimte te creëren voor natuur, zelfstudie, creatieve inspiratie en meditatie. Ik noem het mijn retraite jaren. Ik leef een heel ander leven dan in Amsterdam en zie dat dat ikzelf en mijn werk vollediger en geintegreerder worden. Op Mallorca zet ik mijn praktijk voort.

 

Opleidingen Aleid Warmelink:

  • Master Degree Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (specialisaties: psychosomatiek en systeemtherapie).
  • Lid NIP, sectie lichaamsgerichte psychologen, supervisie en intervisie.
  • Specialisatie in ‘stress en burnout’ van het Centrum voor Chronische Stress Reversal.
  • Specialisaties in behandeling van trauma en rouw (RINO, postdoctorale educatie).
  • Training in ‘Focussen’, een heel toegankelijke waarnemingstechniek in gesprek.
  • Foundationtraining Body-psychotherapy van het Bodynamic Institute (Denmark-Holland) plus extra workshops op het gebied van Bio- energetica en psychomotorische ontwikkeling.
  • Imago Couple Therapy Clinical training in London (2jaar) plus workshops Imago en Encounter centered Couple Transformation.
  • Tweejarige docent opleiding voor Hatha-yogadocent bij Osmose.
  • Driejarige docent opleiding voor Transformatieve yoga met masterclasses bij yogaschool Sai Mithra (www.saimithra.nl) in Amsterdam.
  • leiderschaps’studie’, 2 1/2jaar aansturen 50-150 vrijwilligers en workshopgevers Open UP festival.

Doby van den Berg

 

Wereldmuziek … wereldkeuken.

Doby komt uit een familie met een nieuwsgierigheid naar vele verschillende culturen, vooral culinaire cultuur en muziek. Hij begon op jonge leeftijd zijn moeder in de keuken te helpen en houdt nog altijd van het proces van voorbereiden en het plezier om samen te eten. Hij is altijd geïnteresseerd in het vinden van nieuwe kruiden uit alle mogelijke regio’s van de wereld, waarbij hij ook  muziek van over de hele wereld verzamelt. Hij bezit nogal indrukwekkende collecties van beide. Doby vond gelijkgestemde vrienden, met wie hij jaarlijks samenkomt voor nacht-lange buffetten om te experimenteren, nieuwe ideeën te delen en elkaars culinaire creaties te genieten.

In Nederland heeft Doby zijn kooktalenten enkele keren via vrienden voor trainings groepen en retraites aangeboden maar Doby was eerst meubelmaker van beroep. Een ambachtelijk beroep om overal in de wereld mee te kunnen leven en te werken, en vooral keukens bouwen was favoriet. Na emigratie en een periode waarin Doby een ernstige vorm van kanker heeft doorstaan nam Doby zijn stijl van gezond en smaakvol koken op als nieuw beroep op en hij houdt ervan!

 

Massage en Reiki

Doby breidde ook zijn vaardigheden uit in massage en reiki, een ander talent dat hij in het tweede deel van zijn leven opgehaald heeft. Doby volgde cursussen in een combinatie van ayurvedische en drukpuntmassage door Ganga Hoogendoorn (Aleid’s yoga leraar) en reiki tweede niveau met Denise Ernsting. Zijn sterke rustige aanwezigheid gaat goed samen met dit werk.