Visie

 

Onze visie is om een rustige plek en innerlijk ‘gereedschap’ te bieden aan iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke steun en fysieke ontspanning, ongeacht gezondheid, leeftijd, afkomst en levenssituatie.

We weten dat er veel goede retraites met grote groepen worden aangeboden. We kiezen er zelf voor om met hele kleine groepen van 3-5 te werken omdat we een  behoefte opmerken aan gepersonaliseerd programma, waarbij men ruimte heeft voor zichzelf. Die ruimte is een fysieke ruimte in de natuur maar ook sociale vrijheid en flexibiliteit in het programma. Bij ons kan je contact vinden met anderen, maar je kan je ook terugtrekken als dat je behoefte is.

Op deze manier staan ​​we open voor mensen die eenvoudigweg ontspanning zoeken samen met yoga en lekker eten. Maar ook is er ondersteuning voor mensen die met hun emotionele processen willen werken of voor mensen met fysieke klachten die aanpassingen en persoonlijke begeleiding in yoga en meditatie zoeken.

Onze naam SHARANAM betekent ‘welkom’ en ’toevlucht nemen tot spiritualiteit’. In de Indiase cultuur verbindt het woord zich met de olifantgod Ganesha, de verwijderaar van alle obstakels. We vinden dat deze naam bij ons past. Op een nuchtere manier willen we openheid, acceptatie, bewust leven en een geloof in persoonlijke groei delen met iedereen die we verwelkomen.

We houden van afwisseling en vernieuwend enthousiasme, in eten, in fysieke beweging, in werkuren in werktechnieken.

Voeding

 

Ontbijt, lunch, diner, fruit en snacks zijn inbegrepen in de Sharanam-retraites. Glutenvrije, zuivelvrij en suikervrije voeding is altijd beschikbaar. Doby, de chef-kok, is een vegetarische en wereldvoedselspecialist. Hij kan je veel vertellen over gezonde alternatieven en creatief koken thuis. Verse fruitsmoothies, zelfgebakken brood, zelfgemaakte marmelades, hummus en tapenades behoren tot de dagelijkse geneugten.

Voor mens en planeet pleiten we voor gezonde variatie en zelf gekookt voedsel, zoveel mogelijk lokaal en zoveel mogelijk biologisch. We houden van koken en willen anderen inspireren om gezond en creatieve voeding te eten. We hopen dat mensen meer te weten komen over de voorbereiding, de ingrediënten en de effecten op hun welzijn van wat ze eten. We promoten over het algemeen geen striktheid op de lange termijn bij diëten, behalve voor mensen met ernstige allergieën. Een dieet kan goed zijn voor het testen van je reacties op bepaalde voedingsingrediënten, maar leren om in evenwicht te brengen is de sleutel. Vreugde is ook een zeer belangrijk ingrediënt voor de gezondheid!

In het voorwoord van ‘Gut: The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ’ vraagt ​​Giulia Enders zichzelf en alle medici af waarom er zo weinig informatie wordt gedeeld over het belang van voeding en spijsvertering. En waarom het hart en het brein in de medische opleiding veel hoger lijken te worden gewaardeerd, terwijl in een embryo de eerste hoofdsystemen voor ontwikkeling de hersenen, het hart én de darm zijn.

Sap detox of detox licht

 

We bieden juice detox en detox-light in combinatie met een van de retraite-pakketten. Het detox-light programma is iets minder serieus dan een week met alleen sappen en heeft eenvoudig te leren kookideeën. Voor velen is het al een detox die vlees, alcohol, suiker, zwaar voedsel en zware oude denkpatronen achterlaat. Bij het ontgiften wordt ten minste 30 minuten wandelen of zwemmen per dag geadviseerd, naast de dagelijkse 90 minuten durende yogalessen. De meeste dagen wordt een begeleide wandeling aangeboden. Kies tussen sappen of deze veel lichtere versie, afhankelijk van wat u nodig heeft.

De sap detox bestaat uit zes dagen (van de acht) met alleen sap, thee en water inname. Na het boeken ontvang je instructies en suggesties om een week vooraf, thuis voor te bereiden en om na de retraite weer op te bouwen.

De sapontgifting is geweldig voor het verhogen van je bewustzijn en het observeren van je emotionele relatie tot voedsel. Het is ook een uitstekende eerste stap op weg naar verandering. Dus als je ongezonde gewoonten wilt veranderen, kan het je motivator zijn. De sapontgifting op zich is niet bedoeld om af te vallen. Je kunt 3 kilo afvallen, maar als je je relatie tot voedsel / alcohol / drugs / medicatie niet verandert, dan is de juice detox een tijdelijke reiniging. Maar goed, het is aan jou om er meer van te maken. We bieden alle ondersteuning die je nodig hebt met massage, yoga, ademwerk en coaching / therapie rond je patronen.