Yoga lessen

 

Individuele lessen kunnen gericht worden op het bekijken van een persoonlijk thema of op inzicht en ondersteuning verkrijgen bij een fysieke klacht.

Door ervaring in de yoga als beoefenaar en als docent bezit ik een sterk ontwikkelde intuïtie en visie aangaande het lichaam en de ademhaling. Yoga is voor mij niet een serie houdingen die je kan leren. Elke houding kun je telkens weer anders doen en elke houding kan jou telkens iets anders doen.

Mogelijke onderwerpen zijn: lichaamsbewustzijn, omgaan met pijn, met grenzen, met specifieke gevoelens. We kunnen werken aan je vermogen om van binnenuit te bewegen, kracht te laten opkomen, ruimte te scheppen, innerlijk evenwicht te vinden.

 

Wat betreft de ademhaling kunnen we werken aan het verdiepen ervan en het richten op delen van je lichaam die spanning bevatten. Ook leer je de ademhaling te gebruiken als krachtbron.

Gevorderden yoga is niet gemakkelijk, maar de basis van yoga is heel goed toegankelijk. Je kunt zonder enige kennis van yoga bij mij starten. Basislessen bestaan vooral uit:

  • Leren vanuit ontspanning te bewegen.
  • Leren aandacht en ademhaling te richten.
  • Innerlijke waarneming aan te leren.

Je kunt met me bespreken waar je behoefte aan hebt (de lengte van de sessies, hoe vaak, waar?). Ik pas daar mijn voorstel op aan.